SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068/004 | 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.

Intézmény logo

Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokOUTLOOKKRÉTA

Hírek

2022. okt. 10.


Admin

    Erasmus + - 1. csoport

    Erasmus+ Görögország

    Erasmus + - 1. csoport

    A görögországi Erasmus+ rövid távú mobilitás programon az első csoportban szeptember 23. és október 6. között iskolánk 25 informatikai és közgazdasági ágazaton tanuló 11. és 12. évfolyamos diákja vehetett részt.

    Busszal utaztunk, ami 19 órát vett igénybe, szombat hajnal 3 órakor érkeztünk meg. A busz kényelmes volt annak ellenére, hogy teljes létszámmal volt feltöltve. Felkészült és megbízható sofőrök vezették. 

    A szállás Platamonas településen volt egy 3 csillagos hotelben. Hajnal 3 órai megérkezésünk ellenére nagyon rövid idő alatt elfoglalhattuk a szobáinkat és görög részről mentorok fogadtak minket.

    A szállásunk minden igényt kielégített mind pihenés, mind étkezés szempontból. Naponta háromszor svédasztalos étkezés volt biztosítva görög ételeket is kínálva a kontinentális mellett. Diákok és a kísérő tanárok is örültek, hogy megkóstolhatták a helyi ételeket. 

    Az első hétvégét pihenéssel töltöttük, ami jó is volt s hosszú út után. Hétfőtől viszont elkezdődtek a programok a diákok számára. Az informatikát tanuló diákokat legtöbbször az Olympus oktatási központba vitték el busszal, ahol egy számukra új informatikai nyelvvel ismerkedtek meg és ezt használva kellett nekik beadni egy elkészített feladatot. 

    A közgazdasági ismereteket tanuló diákjainkat a helyi és környékben lévő településeken lévő boltokba vitték el és azokon a helyeken szerezhettek tapasztalatot a helyi szokásokkal kapcsolatban, közgazdasági témákban, mint például adózás. Elvitték őket Katerinibe, Aiganiba ahol a foglalkozás mellett megcsodálhattak egy görög vidéki kis települést a maga szépségével. 

    Ezen kívül elmentek mind az informatikát mind a közgazdasági ismereteket tanuló diákok Larisszába, ahol egy robotikával foglalkozó üzembe, Soukos Robots - tehettek látogatást.  

    A szakmai programok mellett lehetőségünk nyílt kulturális programokra is. Meglátogattuk Platamonban a keresztes várat, mint helyi látványosságot. Ezen túl elvittek minket a Meteorákhoz, ahol idegenvezetőnk, Balasi Zsuzsanna segítségével meglátogattuk a Varlaam kolostort. Lélegzetelállító látványban volt részünk, ami mellett igazán érdekes és számunkra eddig ismeretlen dolgokat tudtunk meg a  helyről. Más alkalommal Tesszalonikibe tehettünk egy rövid látogatást, ahol több templomot is meglátogattunk, illetve betekintést kaphattunk egy kicsit egy görög nagyváros életébe. Látogatásaink sora folytatódott, elmentünk egy ófaluba, Palaios Panteleimonasba. Tót Tünde mentorunk kalauzolt minket körbe és mutatta meg a helyi látnivalókat. Ezen túl elmentünk még az Olymposra is, ahol megnézhettük Zeus kádját.  

    Összességében feltöltődve, élményekkel tele tértünk haza. A diákoknak mindenképp szélesedett a látókörük mind szakmai mind kulturális területen.

     

    Czerovszki Mónika és Kovács Zoltán

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Közgázosok Lengyelországban

    Közgázosok Lengyelországban

    Közgázosok a lengyel-magyar barátság nyomában

    2024. ápr. 8.


    Admin

    Diákdiri választás eredménye

    Diákdiri választás eredménye

    A diákdiri választás eredménye. Gratulálunk a győztesnek!

    2024. márc. 20.


    Admin

    Diákdiri választás

    Diákdiri választás

    2024. március 20-án diákdiri választás lesz.

    2024. márc. 18.


    Admin


    Partnereink

    SZC logo

    Ceglédi Szakképzési Centrum


    Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

    2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.


    2024Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum